Μια ακόμη επιτυχία για τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κριτσάς

Ο ΑΣ Κριτσάς ξεκίνησε πρόσφατα την υλοποίηση νέου επιχειρησιακού προγράμματος για την περίοδο 2018-2021 ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων.

Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό που πλησιάζει το 1.200.000,00 € αποτελεί το μεγαλύτερο σε αξία πρόγραμμα μεταξύ των ελαιουργικών φορέων της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Η έγκριση ενός τέτοιου μεγέθους προγράμματος σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά έντονου ανταγωνισμού αποτελεί μια σημαντική επιτυχία. Παράλληλα συνιστά μια σημαντική ενίσχυση για την εφαρμογή της στρατηγικής του ΑΣ Κριτσάς η οποία εδράζεται στους εξής πυλώνες:

  • στη βέλτιστη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του στα Λακώνια και στην Πρίνα που θα λειτουργήσουν ως σταθμοί παραλαβής ελαιοκάρπου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών της διευρυμένης παραγωγικής του βάσης
  • στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελαιοκομικών εκμεταλλεύσεων των μελών του
  • στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών για το μετριασμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου
  • στην αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας που προσδιορίζει η πρόσφατη αναγνώριση του ελαιολάδου Κριτσά ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Η υλοποίηση της στρατηγικής αυτής υποστηρίζεται από τις σημαντικές διεθνείς και εθνικές βραβεύσεις και διακρίσεις που έχει λάβει ο ΑΣ Κριτσάς για το εξαιρετικό ελαιόλαδο που παράγει το οποίο κυκλοφορεί σε καλαίσθητες συσκευασίες στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Skip to content