Εμμένει στην παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης ο ΑΣ Συκολόγου

Και αυτή την ελαιοκομική περίοδο θα έχει τη δυνατότητα ο ΑΣ Συκολόγου να εμπορεύεται το ελαιόλαδο που παράγει ως ελαιόλαδο ΠΟΠ Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης.

Η πίστη του συνεταιρισμού στην ιδιαίτερη αξία του ελαιολάδου ΠΟΠ Βιάννος Ηρακλείου δεν είναι πρόσφατη. Ξεκίνησε από το 2009 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Μπορεί να μην έχει ακόμη σημαντικά μεγαλύτερη εμπορική αξία σε σχέση με άλλα ελαιόλαδα που δεν έχουν ονομασία προέλευσης, αλλά είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Αλεξανδράκης.

Σε μια αγορά όπως είναι αυτή του ελαιολάδου όπου διακινούνται ποσότητες χιλιάδων τόνων κάθε χρόνο, τα ελαιόλαδα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν προσφέρουν μόνο μια γευστική εμπειρία στους καταναλωτές. Προσφέρουν παράλληλα μια γνωριμία με τον τόπο προέλευσης τους και τις ειδικές – παραδοσιακές τεχνικές που εφαρμόζουν οι παραγωγοί. Τεχνικές που δεν συνάδουν με εντατικά συστήματα καλλιέργειας.

Ο Συνεταιρισμός μας, με σταθερή προσήλωση στην παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας, συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις προδιαγραφές που έχουν θεσπιστεί για την παραγωγή του ελαιολάδου ΠΟΠ Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης . Στόχος μας είναι κάθε σταγόνα του να έχει το μοναδικό άρωμα, την έντονη φρουτώδη γεύση και το λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα που του επιτρέπουν να νοστιμίζει το καθετί.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε υλοποιήσει ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα βελτιώσεων. Το πρώτο επίπεδο αφορά στο στάδιο της καλλιέργειας όπου εφαρμόζουμε το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και παράλληλα έχουμε εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί μας. Το δεύτερο επίπεδο αφορά τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού. Το  τρίτο επίπεδο εστιάζει στην προβολή της διαρκούς προσπάθειας μας για την παραγωγή του ελαιολάδου ΠΟΠ Βιάννος η οποία έχει δύο κατευθύνσεις. Αφενός εστιάζει στην ενημέρωση των παραγωγών μας μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας μας, αφετέρου με την παρουσία μας σε εξειδικευμένα μέσα που αναδεικνύουν την αξία των ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Skip to content