Γραβιέρα Κρήτης με άρωμα Μυλοποτάμου

Ένα από τα εκλεκτά τυριά του ΑΣ Μυλοποτάμου. Βραβευμένη από το 2009 με το χρυσό βραβείο γεύσης, κατά τη διάρκεια του 2ου Διαγωνισμού Ελληνικών Τυριών, η Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αποτελεί τη ναυαρχίδα των τυροκομικών μας προϊόντων.

Η φημισμένη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ξεχωρίζει για το κιτρινωπό της χρώμα, την μεστή και ευχάριστη υφή, την πλούσια γεύση, τα σύνθετα αρώματα  και τις χαρακτηριστικές ασύμμετρες μικρές στρογγυλές τρύπες στο εσωτερικό της.

Παρασκευάζεται στο τυροκομείο του ΑΣ Μυλοποτάμου με αγνό γάλα που προέρχεται από επιλεγμένα κοπάδια αιγοπροβάτων τα οποία μεγαλώνουν στις οροσειρές της Κρήτης. Λόγω της φυσικής τους διατροφής παράγουν γάλα ιδιαίτερα πλούσιας χημικής σύστασης και εξαιρετικών οργανοληπτικών ιδιοτήτων.

Μετά από ωρίμανση τουλάχιστον 3 μηνών αποκτά μια ελαφρά αλμυρή, υπόγλυκη και βουτυράτη γεύση και σύνθετο άρωμα που αντανακλά έναν τόπο με πλούσια βιοποικιλότητα και έντονες γεωφυσικές εναλλαγές.

Στις ετικέτες των συσκευασιών της θα συναντήσετε τα βασικά ποιοτικά και οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά της Γραβιέρας Κρήτης Π.Ο.Π: μέγιστη υγρασία  38%, μέγιστη περιεκτικότητα σε αλάτι 2% και  ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού  40%,  που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ένα τυρί υψηλής θρεπτικής αξίας λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε ασβέστιο, βιταμίνη D, φωσφόρο, μαγνήσιο και σίδηρο απαλλαγμένο από συντηρητικά, χρωστικές και αντιβιοτικές ουσίες.

Θα τη συναντήσετε στο supermarket του ΑΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ, στο Πέραμα, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα όλης της Ελλάδας.

Πηγή: mylopotamos.gr

Skip to content