Παρουσίαση τεχνικών διαχείρισης φυσικών πόρων από την ΕΔΑΣ Εύβοιας

Η ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων στα πλαίσια μιας συστημικής προσέγγισης ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την κατάρτιση των ελαιοπαραγωγών στα πλαίσια του προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ ΕΔΑΣ Εύβοιας.

Στην κατάρτιση συμμετείχαν ελαιοπαραγωγοί του ΑΣ Αιδηψού οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με εξειδικευμένους επιστήμονες-συνεργάτες της Simbiosis για τις τεχνικές που εφαρμόζονται στη λίπανση και την άρδευση της ελιάς ώστε να διασφαλίζεται η γονιμότητα του εδάφους, η θρέψη των ελαιόδεντρων, η αποφυγή διάβρωσης και μόλυνσης του εδάφους καθώς και η βελτίωση της παραγωγικότητας των ελαιώνων.

Παράλληλα, και με δεδομένη την έναρξη της περιόδου της συγκομιδής, οι συνεργάτες της Simbiosis παρουσίασαν πρακτικές και μηχανήματα συγκομιδής που εφαρμόζονται σε ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστραλία, η Αλγερία.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΣ Εύβοιας κ. Λάμπρου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία που αποδεικνύει έμπρακτα τη διαρκή προσπάθεια της ΕΔΑΣ Εύβοιας για υποστήριξη του παραγωγικού δυναμικού της Εύβοιας την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος

Skip to content