ΑΣ Καλαβρύτων : Μπορούν και οι Συνεταιρισμοί να είναι επιτυχημένοι

Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται τη δυναμική των συλλογικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα παράγοντας καθημερινά τα αυθεντικά ελληνικά διατροφικά προϊόντα.

Το παράδειγμα του συνεργατισμού δεν αποτελεί μια ουτοπία αλλά πρότυπο, παράδειγμα και μία απόδειξη ότι με καλή συνεργασία και πολύ δουλειά μπορούμε να προχωρούμε μπροστά. Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων κ. Παύλος Σατολιάς παραλαμβάνοντας το βραβείο «Προϊόντος Ευρείας Κατανάλωσης»  για τη βαρελίσια φέτα του Συνεταιρισμού στην εκδήλωση για τα βραβεία Ποιότητας 2019 που διοργάνωσε το περιοδικό «Γαστρονόμος» στο Μέγαρο Καρατζά.

Σε ετήσια βάση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός παράγει 4.000 τόνους βαρελίσιας φέτας η οποία διακρίνεται για την ήπια, σκληρή, υπόξινη και πικάντικη συμπαγή υφή και πιπεράτη γεύση και πλούσια επίγευση. Για την παραγωγή αυτή, η οποία καλύπτει το 45% της εγχώριας παραγωγής βαρελίσιας φέτας, συγκεντρώνεται το γάλα από 1300 οικογένειες κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής. «Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που περνάει η κτηνοτροφία σήμερα, είμαστε σε θέση να πληρώνουμε πάνω από 30% στην τιμή της αγοράς του αιγοπροβείου γάλακτος. Αυτό είναι ένα επίτευγμα και γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ σήμερα είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα αλλά και να φέρουμε στην αγορά νέους κωδικούς», επισήμανε ο Παύλος Σατολιάς.

Συμπληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Σατολιάς αφού συνεχάρη την διοργάνωση εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, από όλους αυτούς «που συνετέλεσαν για να αναδειχθεί η μοναδική αυτή βαρελίσια φέτα ως κορυφαία. Αυτό μας γεμίζει χαρά, ικανοποίηση αλλά και δικαίωση για τους αγώνες όχι μόνο τους δικούς μας αλλά όλων των τελευταίων 50 χρόνων για να καταφέρει ο Συνεταιρισμός να είναι αυτός που είναι και να πάρει την θέση που του αξίζει. Έτσι η σημερινή μέρα είναι μία μνεία για όλους αυτούς που εργάστηκαν τα τελευταία 50 χρόνια. Από την άλλη πέρα της χαράς μας επιφορτίζει με ένα άλλο αίσθημα ευθύνης να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να συνεχίσουμε την πορεία περαιτέρω ανάπτυξης του Συνεταιρισμού. Ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε μπροστά μας ένα επενδυτικό σχέδιο 7 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και κοινωνία, σε μια απομακρυσμένη και φτωχή περιοχή, σε μια πολύπαθη και ιστορική περιοχή, τα Καλάβρυτα».

 

Skip to content