Το μοναδικό συνεταιριστικό ελαιόλαδο που διακρίθηκε στον διαγωνισμό Kotinos 2020

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Kritsa 0.3 που παράγει ο ΑΣ Κριτσάς ήταν το μοναδικό συνεταιριστικό ελαιόλαδο που βραβεύθηκε στο διεθνή διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2020.

Μετά την περσινή του διάκριση, το ελαιόλαδο kritsa 0.3 εξασφάλισε και φέτος έπαινο στην κατηγορία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής  καλλιέργειας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS. Διοργανώνεται από την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ»  και στοχεύει στην ανάδειξη και καταξίωση των καλύτερων επώνυμων τυποποιημένων ελαιολάδων.

Για εμάς έχει πολύ μεγάλη αξία η διάκριση αυτή, σημειώνει ο πρόεδρος του ΑΣ Κριτσάς κ. Αφορδακός, για πολλούς λόγους. Πρώτον επειδή πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη διάκριση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι πρόκειται για το μοναδικό συνεταιριστικό ελαιόλαδο που βραβεύθηκε αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι και οι συνεταιρισμοί μπορούν να είναι επιτυχημένοι.  Ο τρίτος λόγος είναι ότι τα μέλη μας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η έξαρση του δάκου. Ο τελευταίος λόγος είναι ότι έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την καταχώριση της ονομασίας Κριτσά στον κατάλογο των προϊόντων ΠΓΕ της ΕΕ.

Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλη την οικογένεια του Συνεταιρισμού Κριτσάς. Μιας οικογένειας, της οποίας τα μέλη, εδώ και 100 χρόνια έχουν δεσμευτεί να παράγουν ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο και να το ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Skip to content