Σταθερή η προσήλωση του ΑΣ Αγίου Στεφάνου στην παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου

Για περισσότερο από μια δεκαετία ο ΑΣ Αγίου Στεφάνου είναι πιστοποιημένος για την παραγωγή του ελαιολάδου ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου. Ένα από τα καλύτερα και πιο φημισμένα ελαιόλαδα!

Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ελαιόκαρποι της ποικιλίας Κορωνέικη η οποία έχει πραγματικά «ριζώσει» σε ολόκληρη την επαρχία Σητείας. Γνωστή και με ονόματα όπως Ψιλολιά, Κρητικιά, Λαδολιά, έχει εξαπλωθεί και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου καθώς έχει μικρές απαιτήσεις σε έδαφος, υγρασία και καλλιεργητικές φροντίδες. Κάθε χρόνο δίνει το εκλεκτότερο λάδι όλων των ποικιλιών με πρασινοκίτρινο χρώμα, και υπέροχο χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση.

Πέρα όμως από τις ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες η καλλιέργεια της ελιάς έχει ευνοηθεί και από την ιδιαίτερη φροντίδα που επιδεικνύουν οι παραγωγοί.

Ο Συνεταιρισμός μας και κάθε μέλος του έχουν πλήρη επίγνωση των προδιαγραφών που έχουν τεθεί από την Ε.Ε για τα στάδιά της καλλιέργειας, της  συγκομιδής και της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου ως προς τις οποίες και συμμορφώνονται απόλυτα. Η συμμόρφωση αυτή μας έχει δώσει τη δυνατότητα να εμπορευόμαστε κάθε χρόνο το σύνολο σχεδόν της παραγωγής μας ως Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, θεωρούμε υποχρέωση μας όχι μόνο να συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής του ελαιολάδου μας αλλά και στην προβολή αυτού. Στο πλαίσιο αυτό ενισχύουμε και στηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια που ξεκίνησε πρόσφατα για τη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας των ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων αλλά και της προβολής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην παραγωγή τους. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Skip to content