Προσφορές αλληλεγγύης για τη Βόρεια Εύβοια από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους

Μπορεί οι πυρκαγιές να κατέστρεψαν τα πάντα στη Βόρεια Εύβοια ωστόσο κατάφεραν να ξυπνήσουν έναν γίγαντα. Την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Μια έννοια που δεν τη συναντάμε και πολύ συχνά στην εποχή που ζούμε.

Προφανώς και αναπτύσσονται καθημερινά δράσεις αλληλεγγύης που μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλοτε από επιχειρήσεις και οργανισμούς στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης. Άλλοτε από απλούς ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να συνδράμουν με ποικίλους τρόπους συνανθρώπους τους.

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σημαντικές δράσεις αλληλεγγύης από πολλούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους για τη στήριξη κυρίως των κτηνοτρόφων της Βόρειας Εύβοιας. Τα μέλη των συγκεκριμένων Συνεταιρισμών και Συλλόγων, ως αγρότες ίσως είναι οι μόνοι που κατανοούν σε απόλυτο βαθμό τι σημαίνει απανθρακωμένα ζώα, καμένος στάβλος, αποθήκη γεμάτη με ζωοτροφές να γίνεται στάχτη. Και ακριβώς επειδή κατανοούν τη ζημιά των συναδέλφων τους έσπευσαν να τους συνδράμουν με ποικίλους τρόπους.

Σταχυολογούμε μερικούς μόνο από τους Συνεταιρισμούς και Συλλόγους που έλαβαν τέτοιες πρωτοβουλίες:

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τερψιθέας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιονίας «Αξιός»

Aγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας

ΤΟΕΒ Βίστριζας

Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νότιας Καρυστίας

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Σκοπιάς Φαρσάλων

Αγροτικός Συνεταιρισμός Καπανδριτίου

Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου- Δημήτρης Ρήγας

 

Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και άλλες. Ακόμη πιο βέβαιοι είμαστε ότι σύντομα θα αναπτυχθούν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων. Και το λέμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι στοιχεία τα οποία ουδέποτε απώλεσαν οι παραγωγοί της Ελλάδας.

Skip to content