Οι συλλογικές πρωτοβουλίες στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών

Η επίσκεψη σε μια έκθεση τροφίμων και ποτών δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να γνωρίσεις τον πλούτο των προϊόντων που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι μια ευκαιρία να συναντήσεις και να γνωρίσεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν πάψει ούτε μια στιγμή να πιστεύουν στις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει η ελληνική γη και να τις αξιοποιούν. Είτε ο καθένας μόνος του, είτε μέσα από συλλογικά σχήματα.

Αυτά τα συλλογικά σχήματα είχαμε στο νου μας να συναντήσουμε κατά τις επισκέψεις μας στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Και να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους. Προϊόντα που όχι μόνο δεν υπολείπονται από τα προϊόντα μικρών και μεγάλων ιδιωτικών εταιριών αλλά πολλές φορές τα ξεπερνούν: σε αυθεντικότητα, σε ποιότητα ακόμα και σε αισθητική.

Πολλά από τα προϊόντα αυτών των συλλογικών σχημάτων (συνεταιρισμοί και ομάδες/οργανώσεις παραγωγών) είναι ήδη γνωστά στο πανελλήνιο αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Ορισμένα έχουν μια ιδιαίτερη μοναδικότητα. Άλλα έχουν από πίσω τους μια συνεχή προσπάθεια που αν δεν ξεπερνά τον έναν αιώνα τον πλησιάζει. Άλλα  κρύβουν καινοτομίες για ενίσχυση της διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα οποία χαρακτηρίζουμε ως μικρούς τοπικούς θησαυρούς όχι μόνο για την ποιότητά τους αλλά και για την ταύτισή τους με τον τόπο παραγωγής τους. Προϊόντα που δεν μπορούν να αγγίξουν ποσότητες παραγωγής ώστε να τοποθετηθούν σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής αλλά είναι γνωστά σε τοπικές αγορές, σε delicatessen καταστήματα και σε εξειδικευμένα παντοπωλεία.

Αν δεν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά στις πρόσφατες εκθέσεις τα συλλογικά αυτά σχήματα, κάντε κλικ στην εικόνα και θα βρείτε μερικά λόγια για κάθε ένα από αυτά ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειάς τους
Συνεταιρισμοί & Εκθέσεις 2022

Skip to content