Χρυσό βραβείο ποιότητας στην STAMNA OLIVES

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια Αιτωλοακαρνανίας με διακριτικό τίτλο STAMNA OLIVES με έδρα το Δ.Δ. Σταμνάς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι μια οργάνωση 20 παραγωγών ελιάς καλαμών και ελαιολάδου. Ο προσανατολισμός της οργάνωσης παραγωγών από την πρώτη ημέρα σύστασης της είναι να παράγει ποιοτικά προϊόντα, με σεβασμό στο περιβάλλον εφαρμόζοντας ορθές πρακτικές καλλιέργειας, ζύμωσης και συσκευασίας των προϊόντων που παράγει.

Η επανεκκίνηση των εκθέσεων έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχει σε 2 διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών προωθώντας τα πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα που παράγει στην ευλογημένη Αιτωλική γη. Την Κυριακή 3η Απριλίου 2022 βρέθηκε στην 30η Διεθνής Έκθεση Detrop boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Helexpo, που έχει ως στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των παραγωγών. Για πρώτη φορά διεξήχθη ο διεθνής διαγωνισμός «TABLE OLIVES TROPHY» για επιτραπέζιες ελιές όλων των ποικιλιών με διαγωνιζόμενους από όλοι την Ευρώπη. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Helexpo και τον επιστημονικό οργανισμό «ΦΙΛΑΙΟΣ» με διαγωνιζόμενους από όλη την Ευρώπη.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό ελιάς «TABLE OLIVES TROPHY» με προϊόν ελιές καλαμών και έλαβε το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ποιότητας στην κατηγορία επιτραπέζιας ελιάς. Το Χρυσό Βραβείο αποτελεί μια μεγάλη επιβράβευση των προσπαθειών του όλα αυτά τα χρόνια σε ένα δύσκολο κλιματολογικά, οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλον. Η αγαστή συνεργασία των μελών της οργάνωσης παραγωγών, η συνεργασία με την «Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕ» που υποστηρίζει το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των ελαιώνων και η συνεργασία την με εταιρεία «Κέντρο Ποιότητας της Ελιάς» που ασχολείται αποκλειστικά την ζύμωση των προϊόντων αποτελεί την παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου.

Skip to content