Διπλή διάκριση για τον ΑΣ Κριτσάς στον διαγωνισμό του ΣΕΔΗΚ

Λίγες ημέρες μετά την Ασημένια διάκριση που έλαβε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΚΡΙΤΣΑ στον υψηλού κύρους διεθνή διαγωνισμό ATHENA IOOC τα ευχάριστα νέα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά έφθασαν από το Ρέθυμνο. Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την «Ποιότητα και Εμπορία Ελαιολάδου» όπου και έγινε η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού Ποιότητας Ελαιολάδου περιόδου 2021/2022 που διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά ο ΣΕΔΗΚ.

Ο ΑΣ Κριτσάς απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις. 

Η πρώτη αφορά στη Χρυσή Πλακέτα που έλαβε για την τήρηση των ορθών πρακτικών διάθεσης που συνιστά από πέρυσι ο ΣΕΔΗΚ. Η δεύτερη αφορά στην Χάλκινη Μινωική Ελιά που απέσπασε για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 57 Συνεταιριστικά και Ιδιωτικά ελαιοτριβεία από τα 560 όλης της Κρήτης, δηλαδή ποσοστό 10% του συνόλου. Ο διαγωνισμός αυτός, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γ. Μαρινάκης, είχε σαν βασικούς στόχους:

-Την ανάδειξη και προβολή των καλυτέρων ποιοτικά ελαιόλαδων περιοχών της Κρήτης

-Την επίτευξη καλυτέρων όρων και υψηλοτέρων τιμών διάθεσης

-Την ανάπτυξη ενδιαφέροντος των παραγωγών για παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας

-Την παρότρυνση των ελαιοτριβείων να ακολουθούν κανόνες και ορθές πρακτικές διασφάλισης της ποιότητας

Κατά την παραλαβή των βραβείων ο κ Αφορδακός σημείωσε: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κριτσά είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερη αξία. Συνεχίζουμε αυτό που μάθαμε από τους προγόνους μας. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παραγωγούς – μέλη του Συνεταιρισμού για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν

Πηγή: https://kritsacoop.gr/

Skip to content