Επιστολή της ΕΘΕΑΣ για τη μείωση της φορολογίας των αγροτών μελών κατά 50%
Επιστολή της ΕΘΕΑΣ για τη μείωση της φορολογίας των αγροτών μελών κατά 50%

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Προεδρείου της ΕΘΕΑΣ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Α. Βεσυρόπουλο, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών προχώρησε σε παρέμβαση για τη μείωση της φορολογίας των αγροτών μελών, συνεταιρισμών κατά 50%.

Συγκεκριμένα η ΕΘΕΑΣ μέσα από την επιστολή της προς τις κυρίες, Φωτεινή Αθανασάκη, Διευθύντρια Γραφείου υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και Παναγιώτα Γκολφινοπούλου, Διευθύντρια Γραφείου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά να εξεταστούν τα ερωτήματα που συγκέντρωσε από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, μέλη της και παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

«Να δοθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οι απαντήσεις, ιδίως αναφορικά με τις ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ, έτσι ώστε οι αγρότες μέλη των Συνεταιρισμών και δικαιούχοι της μείωσης, να μην επιβαρύνονται με παραπάνω κόστος για τη διεκπεραίωση της νέας διαδικασίας. Πρέπει, επίσης, όμοια και για τους συνεταιρισμούς να υπάρξει πρόνοια στο νέο σύστημα, ώστε να μπορούν με απλοποιημένο τρόπο και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατική επιβάρυνση, να επιβεβαιώνουν τις ποσότητες των προϊόντων απευθείας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ και τα αντίστοιχα τιμολόγια ή τις εκκαθαρίσεις που εκδίδουν στους παραγωγούς» καταλήγει η ΕΘΕΑΣ στην επιστολή της.

Φορολογία Αγροτών με Έκπτωση 50% – Ερωτήματα Εφαρμογής Ν. 4395/2022

Πηγή:etheas.gr

Skip to content