Για μικρό χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το ελαιουργείο του ΑΣ Κριτσάς
Για μικρό χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει το ελαιουργείο του ΑΣ Κριτσάς

Από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κριτσάς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι

  1. To ελαιουργείο του Συνεταιρισμού μας στην Κριτσά (τηλ. 2841051213) έχει ανοίξει και παραλαμβάνει ελιές από τη  Δευτέρα 20-11-2023

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: 15:30 μμ – 18:00 μμ

  1. Ο Σταθμός Παραλαβής Ελαιοκάρπου στα Λακώνια δεν θα ανοίξει λόγω έλλειψης παραγωγής ελαιοκάρπου στην περιοχή
  2. Ο Σταθμός Παραλαβής Ελαιοκάρπου στη Πρίνα (τηλ 2841061598) , θα ανοίξει και θα παραλάβει ελιές για πρώτη φορά την Τρίτη 28-11-2023

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: 15:30 μμ – 17:30 μμ

Η παραλαβή γίνεται όλες τις ημέρες εκτός τις ημέρες που βρέχει.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί επειδή οι ελιές είναι λίγες να προγραμματίσουν το μάζεμα άμεσα ώστε ο Συνεταιρισμός να πετύχει καλή ποιότητα και να μπορέσει να συμπιέσει το λειτουργικό κόστος.

Το ελαιουργείο θα παραμείνει ανοιχτό για μικρό χρονικό διάστημα λόγω  περιορισμένης παραγωγής.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου πρέπει να γίνει άμεσα από τους παραγωγούς, ιδιαίτερα ο ελαιόκαρπος που προέρχεται από ποτιστικές ελιές, γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώσουν τον Συνεταιρισμό σε ποιο φορολογικό καθεστώς ανήκουν  (ειδικό καθεστώς, κανονικό καθεστώς κλπ). Όσοι παραγωγοί τηρούν Βιβλίο Εσόδων Εξόδων και δεν έχουν δηλώσει ΚΑΔ στη ΔΟΥ με γεωργικά , παρακαλούνται σε συνεννόηση με τον λογιστή τους να δηλώσουν ΚΑΔ στην ΔΟΥ και να ενημερώσουν τον Συνεταιρισμό.

Κάνουμε γνωστό ότι στο ελαιοτριβείο του Α. Σ. Κριτσάς μπορούν να αλέθουν και παραγωγοί που δεν είναι συνεταίροι, με μόνη υποχρέωση να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο την ίδια ημέρα που τον μαζεύουν και να τον μεταφέρουν με πάνινα σακιά ή κλούβες.

Οι μη συνεταίροι για να μπορέσουν να αλέσουν πρέπει να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Συνεταιρισμού (τηλ. 2841051213) πρίν την παράδοση του ελαιοκάρπου ώστε να λάβουν κωδικό άλεσης

Από κάθε παράδοση ελαιοκάρπου λαμβάνεται αντιπροσωπευτικό δείγμα ελαιοκάρπου και με τη βοήθεια της συσκευής μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας, γίνεται μέτρηση της ελαιοπεριεκτικότητας του δείγματος και έτσι κάθε παραγωγός έχει τον προσωπικό συντελεστή απόδοσης ξεχωριστά για κάθε ποσότητα παραδοθέντος ελαιοκάρπου.

Ο συντελεστής απόδοσης ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων την επόμενη ημέρα από την παράδοση του ελαιοκάρπου. Επίσης ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα  ladi.kritsacoop.gr, όνομα χρήστη: ΑΦΜ, κωδικός πρόσβασης : κωδικός παραγωγού ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΣ  (π.χ. 0035, 1542, 0345)

Όλοι οι παραγωγοί που αλέθουν στο ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς έχουν υποχρέωση να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο τους, ανεξαρτήτως ποσότητας, την ίδια ημέρα που τον μαζεύουν και να τον μεταφέρουν με πάνινα σακκιά ή κλούβες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ

Skip to content