Οι πιο καλές ελιές είναι από τις Ροβιές
Οι πιο καλές ελιές είναι από τις Ροβιές

Οι πιο καλές ελιές είναι από τις Ροβιές. Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται η φιλοσοφία που χαρακτηρίζει όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής βιολογικών ελιών από τον Αγροτικό Ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό Ροβιών. Και έχει επιβεβαιωθεί από το 2010 με τον χαρακτηρισμό “sehr gut”  (πολύ καλές) από το γερμανικό περιοδικό OKO-TEST.

Η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη του Συνεταιρισμού από το 1982 έχει αποδώσει καρπούς αλλά και σημαντικές βραβεύσεις για τη γεύση και την ποιότητα των ελιών του ΑΣ Ροβιών.

Όραμα μας σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣ Ροβιών κ. Νίκο Βαλλή είναι η αειφορία και «οχήματα» μας για να προσεγγίσουμε το όραμα αυτό είναι η βιολογική καλλιέργεια των ελαιώνων μας και η φυσική επεξεργασία των ελιών μας σε άλμη. Χωρίς να χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα κατά την καλλιέργεια ούτε καυστική σόδα για να επισπεύσουμε τη διαδικασία της ζύμωσης προσπαθούμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτη τη σύσταση των ελιών που παράγουμε ώστε να μη χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία μας.

Οι πράσινες ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ελιές ποικιλίας ΠΟΠ Κονσερβολιά Ροβιών, οι μαύρες ελιές ποικιλίας Καλαμών, οι γεμιστές ελιές (με αμύγδαλο, πιπεριά Φλωρίνης, σκόρδο, λεμόνι) και οι πάστες ελιάς  του ΑΣ Ροβιών κυκλοφορούν ως βιολογικά προϊόντα σε επιλεγμένα σημεία στην αγορά της Ελλάδας και σε ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές του εξωτερικού όπως της Γερμανίας, της Αγγλίας, των ΗΠΑ, του Βελγιου, της Γαλλίας, Νορβηγίας, της Ιαπωνιας,  της Σουηδίας και της Ιταλίας.

 

Skip to content