Ένα ακόμη μήνυμα προς την κατεύθυνση της οργάνωσης των παραγωγών

Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν ομάδες και οργανώσεις παραγωγών που να είναι σε θέση να τροφοδοτούν με συνέπεια τα ξενοδοχεία της Κρήτης. Στην πρόταση αυτή συμπυκνώνονται τα όσα ακούστηκαν σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την πραγματική διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κάτω Ασιτών με στόχο να διαμορφωθούν σταθερές και αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης και των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής

Κατά την τοποθέτησή του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλη Βαμιεδάκης ανέφερε πως «αν υπάρχει στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα από οποιαδήποτε ομάδα παραγωγών, για σταθερή τροφοδοσία στην τρέχουσα τιμή της αγοράς, τότε είναι βέβαιος πως θα υπάρξει άμεση και συνολική απορρόφηση των παραγόμενων ποσοτήτων, μέσα από τις λεγόμενες «έμμεσες εξαγωγές», δηλαδή την άμεση και συνεχή τροφοδότηση των ξενοδοχείων με ντόπια προϊόντα για την κατανάλωση τους από τα εκατομμύρια των επισκεπτών του νησιού.

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Φουντουλάκης, τόνισε «Οι ξενοδόχοι πιστεύουν ότι ο τουρισμός με τη ντόπια παραγωγή πρέπει να πηγαίνουν χέρι- χέρι. Γι’ αυτό και από τον πλευρά μας γίνονται μια σειρά από δράσεις (κρητικά πρωινά, θεματικές βραδιές, εστιατόρια με κρητικό μενού κ.λπ.) με στόχο την προβολή των ντόπιων προϊόντων. Είναι ανάγκη όμως να ενεργοποιηθούν και οι αγρότες για να υπάρξει στο μέλλον μια οργανωμένη προσπάθεια και μια ουσιαστική συνεργασία». Ωστόσο όπως σημείωσε «μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί, αφού οι αγρότες δεν μπορούν να συστηματοποιήσουν τη δουλειά τους και να οργανωθούν, δημιουργώντας σχήματα που θα έχουν επικοινωνία με τους ξενοδόχους, πληρώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Skip to content